۱۰:۴۰ ۱۴۰۳/۰۶/۱۱

رکورد عطش بی‌پایان تهرانی‌ها در مصرف آب

تهرانی‌ها رکورد بی‌سابقه پیک مصرف چهار میلیون مترمکعب آب در شبانه‌روز را در تابستان امسال به ثبت رساندند.
رکورد عطش بی‌پایان تهرانی‌ها در مصرف آب
کد خبر:۱۳۹۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ «از ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران، ۲۸ میلیون نفر در مناطق درگیر با بحران آب زندگی می‌کنند.» این نتیجه تحقیقات استاد دانشگاه اکستر انگلیس دکتر آلن حسنیان است. 


معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آبفای استان تهران حسام خسروی ۷ شهریور گفت که تابستان امسال در «تهران رکورد بی‌سابقه پیک مصرف چهار میلیون مترمکعب آب در شبانه‌روز» و پیک لحظه‌ای ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه به ثبت رسید. 


این درحالیست که تهران چهارمین تابستان خشک را پشت سر می‌گذارد که این بی‌سابقه است، زیرا نرمال سال‌های خشک تهران دوساله بوده است.


طبق اعلام سخنگوی آب و فاضلاب تهران، ۶۰ درصد مشترکان تهران پرمصرف و ۵ درصد بد مصرف هستند، درحالی که بنا بر گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، کشورمان از سال ۸۵ وارد تنش آبی شده است.


در حالی که سرانه مصرف آب شرب در دنیا معمولاً بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ لیتر در روز است، در تهران این میزان مصرف از هر شهروند تهرانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر در روز است و این یعنی مردم تهران تقریباً دو برابر متوسط جهانی آب مصرف می‌کنند و میانگین مصرف آب شرب تهران، پنج برابر کشور است. 


البته کارشناسان می‌گویند که تهران به دلیل داشتن بیشترین جمعیت در کشور بیشترین آب شرب را نیز مصرف می‌کند. اما تنها ۱۰ درصد از مصرف آب شرب خانگی است و بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور به کارخانه‌ها، کشاورزی و بخش خدمات اختصاص دارد.


نتایج مطالعه جدید موسسه منابع جهان (WRI) در اطلس ريسک آب نشان می‌دهد که که ۲۵ کشور که یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند، هرساله با تنش آبی بسیار بالا مواجه هستند و تقریباً تمام منابع آب موجود خود را به طور منظم مصرف می‌کنند. همچنین حداقل ۵۰ درصد از جمعیت جهان (حدود ۴ میلیارد نفر) حداقل یک ماه در سال در شرایط تنش آبی شدید زندگی می‌کنند و افزایش تقاضا برای آب تا سال ۲۰۵۰ ، ۱۰۰ درصد جمعیت خاورمیانه را دچار تنش آبی خواهد کرد.


مصطفی فدائی‌فرد، پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست، می‌گوید که باید پذیرفت «کم‌آبی در ذات وضعیت جغرافیایی» این کشور است. این در حالی است که مسئولین تاکید دارند که لحاظ کردن طرح‌های اضطراری تأمین آب به‌معنای بحرانی بودن شرایط تأمین آب نیست.


اما بهنام بخشی، کارشناس ارشد شرکت آب و فاضلاب استان تهران، می‌گوید که درست است که ذات جغرافیایی ایران خشک است، اما «چالش بزرگ کشورمان هدر رفت آب است» که با فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌توان میزان مصرف روزانه را به ۱۵۰ لیتر کاهش داد.


کارشناس محیط زیست محسن موسوی خوانساری معتقد است که نصب تجهیزات کاهش مصرف آب بر روی شیرهای منازل، مجتمع‌های مسکونی، پادگان‌ها، مساجد، دانشگاه‌ها، ادارات دولتی و… می‌تواند ۵۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد. استفاده از این تجهیزات در «قانون بهینه‌سازی مصرف آب شرب» تصویب شده است و استانداردهای بسیار خوبی هم برای کاهش مصرف داریم و مرکز تحقیقات شرکت آب و فاضلاب روی این‌ها کار کرده اما متاسفانه هیچ‌گونه اقدامی انجام نشده است./ فارس

 

ارسال نظرات